|
| 34581. | Odnośnie wpisu numer: 34578 Panowie Dąbrowski i Tulwiński!
A kimże wy jesteście? Jakie jest dotychczasowe Wasze curriculum vitae?
Słucham! Co potraficie? Co osiągnęliście?
Iławianie, nim podejmą decyzję za 3 lata o zmianie lub nie burmistrza na stołku w Ratuszu, to muszą Was poznać do krwi i kości, wszak nie dadzą się nabrać, jak stary wróbel na plewy.
Te czasy minęły.
Wasze miauczenie jest jak kota na pustyni o kant dupska walnąć [...].
Rozumiemy się...?
Czy Wy, kochani moi chłopcy narodowcy, potraficie dać świadectwo kim jesteście, skąd wasze korzenie?
[...] Musicie dać świadectwo. Was nie ma w Iławie. Kim wy jesteście? Gdzie się ukrywacie?
Skąd mam znać Was, no skąd? Was nie ma, jesteście niczym i nikim, jak dotąd. Poza tym, że chcielibyście Iławę zmienić. Takich jest setki. [...] |
|
| | Marszałek |
| | Iława, Środa 20-01-2016 |
|
| 34582. | Odnośnie wpisu numer: 34581 Marszałku, ten Twój nick to chyba na wyrost - może zmień na kasztanek.
Nie nie kasztanka :)
Czy przed wygranymi wyborami prezydenckimi i sejmowymi ktoś wiedział coś o poczynaniach i osiągnięciach Andrzeja Dudy czy Beaty Szydło? Myślę, że epatowanie tzw. osiągnięciami (vide: obecny Burmistrz i jego 25-letnie "samorządowanie") odejdą w niebyt.
Ludzi poznaje się po działaniach w konkretnych sytuacjach. Radzę więc poczytać na temat byłego Burmistrza Nowego Jorku i innych, nie mniej skutecznych i ciekawych ludzi.
To, że ryczysz z forum prawie każdego dnia, nie oznacza żeś lew :)
Pamiętaj, że spór jest istotą polityki – ale nie kłótni [...]. |
|
| | natasza_pegeerówka |
| | droczyn, Środa 20-01-2016 |
|
| 34583. | Odnośnie wpisu numer: 34581 Uderz w stół...
Panie Marszałku, nie zauważył Pan jeszcze, że jakikolwiek niekorzystny news na temat Burmistrza Iławy powoduje, że jak karaluchy ze swoich szpar wypełzają wszelkiej maści "wieszcze" albo "wizjonerzy", a nawet "czarodzieje", którzy [...] nie mają nic do zaoferowania.
Panie, czegóż oczekujesz? Jako człek, wszak nie z mlekiem pod wąsem wiesz, że z gówna bata nie ukręcisz. |
|
| | ktosik |
| | Iława, Środa 20-01-2016 |
|
| 34567. | Odnośnie wpisu numer: 34560 Czy zaszły jakieś zmiany w Iławie?
Hmm, szczerze mówiąc to żadnych dużych o pozytywnym wydźwięku nie zauważyłem. Są, co prawda małe niewielkie zmiany na plus, jednakże brakuje takiego "wow", które ukazałoby, iż jest lepiej niż wcześniej i są pozytywne prognozy na przyszłość.
No cóż, przed burmistrzem Żylińskim jest jeszcze trochę czasu i mam nadzieję, iż w końcu błyśnie coś.
Ze zmian personalnych na plus oceniam ICK, reszta zaś to jakoś tak obojętnie. Na przykład czy nasze ICSTiR ma jakieś plany w związku z nadchodzącymi feriami?
Brakuje mi jednak komunikatywności z strony Burmistrza Miasta, bo teraz faktycznie, jest cisza. Oczywiście nie oczekuję, iż będzie się codziennie udzielał na forum, jednakże przydałoby się, aby na przykład co pewien czas ustosunkował się do sugestii czy też opinii padających na forum. |
|
| | bobbi |
| | world, Wtorek 19-01-2016 |
|
| 34569. | Odnośnie wpisu numer: 34567 Jak to nie ma zmian?! Panie kochany!
A w szeregach PiS zmiana sztandarowych postaci w strukturach powiatu i miasta, to nie uważasz za zmianę?
W mieście PiS ma taką dziwaczną cichą koalicję z Burmistrzem, i mimo to od czasu do czasu coś się nie podoba i trafia się krótki jazgot, lecz na tyle spokojny, że nie wywraca współpracy. [...]
Kogo byście nie wybrali będzie trzymał lejce tako samo jak dziś Burmistrz, a nie wykluczam, że panienką z okienka szkapy w zaprzęgu dałyby szusa gdzie by zechciały.
Burmistrz Żyliński swoje działa. Proszę bardzo, kultura idzie wreszcie we właściwym kierunku z dala od para-, czy subkultury. Nasz świat jest dość zanurzony w pseudokulturze.
Nowe władze lokalne PiS-u nie mają żadnego wpływu na radnych powiatu którzy ponad rok temu [po wyborach samorządowych 2014] przystali do koalicji z PO. Gadają ludziska, że sprzedali się tym berlińskim zaprzańcom za kilka stołków na prowincji. To była kompromitacja, niestety za którą zapłacił potem cały PiS, bo wyniki w Iławie wyborów parlamentarnych mimo że wygranych wcale nie zachwycają. Ja bym tamtych potraktował [...], ale znowu mi redaktor wytnie. Wiemy o co chodzi, rozumiemy się.
Mariusz Max Kolonko mówi jak jest. |
| |
Fatal error: Call to undefined function autolink() in /guestbook.php on line 1288
|